Beton br.29
Utorak 02. oktobar 2007.
Piše: Tomislav Marković

Vesti iz daleke sadašnjosti

Apsolutni post mortem

Vlada Srbije pozvala je socijalno ugrožene građane da, po ugledu na preosvećenog Filareta, započnu štrajk glađu. Ako izdrže do kraja post do smrti, građani će dati nemerljiv doprinos u rešavanju socijalnih problema našeg društva. Štrajkačima se nalaže da se, tokom izgladnjivanja za opšte dobro, mole za dobro zdravlje i dug život vladike Filareta kako bi ojačali volju. Vlada apeluje na visoku patriotsku svest građana i preporučuje im da, pre nego što započnu štrajk, svoje beživotno telo zaveštaju narodnoj kuhinji.

 

 

U potrazi za izgubljenom moždanom ćelijom

Ministar spoljnih poslova, mali od palube Vuk Jeremić izjavio je da će Koštunica posetiti Crnu Goru, ali se ne zna kad. Problem je u tome što delovi tzv. realnosti koji su u neskladu sa premijerovim viđenjem sveta teško dopiru do njegove svesti, tako da Koštunica praktično još nije obavešten da je Crna Gora postala nezavisna država. Kako izveštava novinska agencija Ekstrasensa, informacija o crnogorskoj državnosti je pre tri dana ušla u premijerovo uvo i time izvršila neovlašćeni upad na privatni posed. Dotična informacija trenutno luta, još vitka, sa srebrnim lukom i velikom mukom, kroz lavirint blistavog uma pokušavajući da probije medijsku blokadu. Prvi rezultati se očekuju u roku od godinu dana.

 

 

Imovinska karta iz rukava

Ministar za infrastrukturu pečenog vola Selja Šiljić dao je javnosti na uvid svoju imovinsku kartu. Pošto sva zemaljska, materijalna dobra smatra prolaznim tričarijama nedostojnim pažnje, ministar je obznanio samo listu svojih duhovnih blaga. Radi se o sledećim crkvenim odlikovanjima: Gvozdeni krst svetog Dimitrija (Ljotića), Zlatni kondom Pahomija Spermotočivog, Crvena knjižica preosvećenog Žbirineja, Osveštano tane svetog Gavrila, Zlatni putir svetog Vinopija sa dva ukrštena crvena nosa, Erektirajući metak prečasnog Ilariona, Ktitorska povelja Filaretovog đakuzija, Ugovor sa Đavolom, Članska karta Socijalističkog saveza crkve i države i Orden Boga i batine.

 

 

Hit the Road to Nowhere!

U skladu sa poslovičnom doslednošću, Glavni odbor DSS-a je promenio sopstveni statut i program, upisavši munjom u kamen odredbu da Srbija nikada neće ući u NATO pakt, bar ne do kraja vremena i Sudnjeg dana. U slučaju da se pregovori o statusu Kosova završe nepovoljno po naš pregovarački tim, priznavanjem realnosti, DSS sprema nove izmene stranačkog programa. Srbija će prvo odustati od članstva u Evropskoj uniji, a potom će se odreći evropskog kontinenta, planete Zemlje, Sunčevog sistema, Mlečnog puta i svemira. Pa gde će onda Srbija da ode, pitamo se mi naivni. Nigde, odgovaraju iz DSS-a. Ostaće tamo gde je i bila - u čabru.

 

betonbr29_vremesmrti

 

Vreme smrti i razonode arhiva

2022.

2021.

2020.

2019.

2018.

2017.

2016.

2015.

2014.

2013.

2012.

2011.

2010.

2009.

2008.

2007.

2006.