Beton br.141
Ponedeljak 06. jun 2016.
Piše: Redakcija Betona i Progresivna agencija Sputnjik

Vesti iz buduće prošlosti


 *


Nakon dolaska kod doktora Putina, intervencija je bila uspešna i pacijent je preživeo, ne posebno oštećen. Hronično visok pritisak paranoje kod visokog pacijenta je zadržan, ali nije preporučena nikakva civilna kontrola ili postupak terapije. Razume se da će cenjeni pacijent zadržati pravo na privatne audijencije kod dr krimarijusa Putina kad god oseti postizbornu tegobu, problem sa gasovodom, nedostatak slobodnih radikala u skupštinskom krvotoku ili manjak gvožđa u gvozdenoj pesnici. Kremaljski konzilijum izražava zahvalnost visokim pacijentima iz Srbije na njihovoj trajnoj privrženosti, uz nadu da će se tradicionalni odnos pokornog bolesničkog hodočašća nastaviti i dalje, u nedogled.


*


Stranka napredne Srbije je šokirana, zgrožena, zaprepašćena, konsternirana, užasnuta, zanesvešćena, ojađena, zgranuta, zaskočena iza ćoška, šlogirana, ubijena u pojam, prepadnuta, još jednom zgrožena i užasnuta, prevrnuta u radikalskom grobu, osupnuta..., time što opozicija i nezavisni mediji i dalje postoje.


*


Ustavni sud partije progresa odlučio je da od danas Demokratska stranka nema više prava da koristi naziv demokratska. Odluku Ustavnog suda partije progresa prvo je pozdravilo Progresivno udruženje lingvista i Udruženje radikalnih demokrata „Demokratija ili smrt“. U saopštenju Ustavnog suda navodi se da je dosta bilo lažnog predstavljanja lažnih demokrata, kojim se kaljalo sveto ime demokratije, kojem su sve napredne snage u našem društvu bile sklone od Karlobaga do Virovitice od samih početaka obnavljanja demokratije u Srbiji i njenog miroljubivog širenja preko balvana u zapadne srpske krajine. Ustavni sud partije progresa ostavio je bivšoj Demokratskoj stranci 48 sati (svadba) da odabere drugo ime kojim će se služiti, ali koje ne sme imati nikakve veze sa imenicom demokratija ni pridevom demokratski.


files1


*


Na kongresu SNS jednoglasno je odlučeno da se pok. dr Zoran Đinđić izabere za počasnog predsednika Srpske napredne stranke. Zauzvrat, delegati i članovi SNS očekuju da pok. dr Zoran Đinđić javno podrži mandatara za sastav nove Vlade Srbije, Aleksandra Vučića i imenuje ga jednom zauvek za svog jedinog naslednika i nastavljača. Nezavisno od toga kako se pok. dr Đinđić odluči po ovom pitanju, delegati i članovi SNS, jednoglasno su odlučili da dr Đinđiću podignu spomenik u novobeogradskoj ulici koja nosi njegovo ime i da spomenik dr Đinđiću otkrije sin generala Ratka Mladića u ime svoga oca koji je opravdano sprečen da to učini. Naprednjaci smatraju da bi ovim simboličkim činom konačno bila ostvarena vizionarska ideja Aleksandra Vučića o nacionalnom pomirenju bulevara Zorana Đinđića i Ratka Mladića, kao i o dve Srbije.


*


Nova Vlada Srbije bivakovaće svake nedelje u drugoj kasarni. Raspored prijema novih građana-regruta na razgovor sa predstavnicima Vlade sastavljaće svojeručno mandatar za sastav nove Vlade na osnovu prijava interesenata a pre jutarnjeg podizanja zastave. Građanin-regrut ili građanka-regrutkinja koja pokaže najbolju fizičku spremu imaće čast da podigne zastavu, a drugi najbolji/najbolja dobiće ekstra doručak: dečju radost ili domaću kobasicu sa senfom i čajem bez broma. Čaj sa dodatkom zaslađivača i broma biće obavezan za sve članove Vlade dok borave u objektima Vojske Srbije, kao i za sve građane i građanke, koji će morati sami da obezbede lubrikant odgovarajuće boje, mirisa i ukusa pre susreta sa članovima Vlade.


*


Gradski menadžer i gradonačelnik Beograda doneli su odluku koja stupa na snagu retroaktivno, od trenutka rušenja nelegalnih objekata u Hercegovačkoj ulici, da se fantomka uvede kao deo obavezne radne uniforme kako Komunalne policije, tako i drugih gradskih službi i organa. Obojica visokih gradskih funkcionera su poručili građanima da ubuduće znaju da kad uoče ljude pod fantomkama koji tokom dana ili noći obavljaju svoje radne zadatke iza njih stoje svi gradski i državni organi. Gradonačelnik Mali je pre odlaska na Rolan Garos izjavio da će ovom odlukom prestati sva nagađanja ko stoji iza rušenja nelegalnih objekata u Savamali, dok je gradski menadžer Vesić izjavio da će ova odluka predstavljati podstrek za povećani obim aktivnosti gradskih službi odevenih u fantomke. Nije daleko dan, dodao je nadahnuto Vesić, kada će se i sednice skupština voditi pod fantomkama.

Vreme smrti i razonode arhiva

2022.

2021.

2020.

2019.

2018.

2017.

2016.

2015.

2014.

2013.

2012.

2011.

2010.

2009.

2008.

2007.

2006.