Nedelja 04. oktobar 2009.
Piše: Bojan Tončić

Odgovor potpredsednici NUNS

Laže Jelka Jovanović

Budući da je potpredsednica NUNS Jelka Jovanović u svom reagovanju na moj tekst koji ne sadrži ni jednu neistinu, ili materijalnu grešku izvolela lagati, radostan sam saopštiti svom cenjenom čitateljstvu, da ta osoba bezočno laže i zamenjuje teze. Piše, tako: „Da je učinio makar mali novinarski napor Bojan Tončić je mogao da se uveri da je saopštenje, SAČINJENO ISTOG POPODNEVA I POSLATO SVIM REDAKCIJAMA koje su u adremi NUNS-a. Među njima su sve nacionalne novinske agencije (Beta, Fonet, Tanjug), radio i televizijske stanice sa nacionalnim frekvencijama i dnevna štampa. I, naravno, Tončić. Dokaze o tome prosledila sam uredništvu Betona (velika slova i interpunkcija autorka)“.

Saopštenje jeste prosleđeno istog dana, ali zašto je meni rečeno da će biti sutra?

Kakav je to dodatni napor trebalo da učinim osim što sam pitao sve prisutne koleginice u kancelariji predsednice NUNS Nadeždu Gaće, Gordanu Logar, Ofeliju Backović i Jelku Jovanović kada će saopštenje biti gotovo, želeći da ga sačekam u prostorijama Udruženja. Nije mi rečeno da ću ga dobiti u elektronskoj formi, odgovor je bio „Sutra“ (četiri puta, da ne ponavljam) i to je notorna istina. „Zašto sutra?“ Valjani odgovor nemam, konstatovao sam tek da je to politbiro i dobio pretnju Sudom časti, da se ne ponavljam.

Jelka bi Jovanović mogla i Betonu kojem se obraća da pruži odgovor o čemu je reč. Imamo, dakle, svedoke, a ni ona, uveren sam, ne bi porekla to što je izgovorila.

Napisa potpredsednica: „U tekstu „Šminkeraj za monstruma“ Bojana Tončića, objavljenom 22. septembra, uz niz konstrukcija koje neću komentarisati zato što poštujem pravo na drugačije mišljenje čak i kada ono nije zasnovano na validnim činjenicama, proturena je i jedna notorna laž“.

Nije me obradovalo to što je napisala da moje mišljenje nije zasnovano na validnim činjenicama, ali jeste to što neće da komentariše.

U nedostatku boljeg primera, citiraću sebe : „Bljak“ (kraj citata)

Štemovanje arhiva

2018.

2017.

2015.

2014.

2013.

2011.

2009.

2008.

2007.