Beton br.45
Utorak 13. maj 2008.
Piše: Miloš Živanović

Volšebna matematika demokratije

1. Samo želim da skrenem pažnju da nije legitimno nekome unapred zabraniti da bude izabran za premijera, jer se time krše ustav i međunarodno pravo. Podsećam, bilo je pokušaja da se i sam taj ustav protivustavno zaustavi, ali referendum ih je privoleo pravu, te nisu znali da li više vole mene kao legitimnog premijera ili moju preambulu. (premijer u odlasku, ili povratku)

1a. Olovno jutro posle teške izborne noći. Leteći reporter locira ministra u odlasku kako usamljen sedi na kamenu nultog kilometra autoputa, negde kod Požege.
- Gospodine ministre, kako ste dočekali izborne rezultate?
- Uduvano...
- Molim?

- Pa uduvano! Jesi gluv?!

 

2. Molim da bude notirano: Oštro demantujemo unijatska naklapanja o tome kako nismo poslužili pečenje zato što nam je stranka propala i osiromašila. Pečenje nije posluženo zato što smo ga čarterom poslali u Hag, da nam se predsednik osveži i okrepi, pa da izmuze dušu onom bantu-sudiji! (odgovor radikalskog funkcionera na pitanje novinara zašto ovom prilikom nije posluženo svinjsko pečenje)

2a. Dabogda svelo glasačko telo, kad puške bez poreza i uniforme nove nije htelo. (čika Brana i bata Mile, u radikalskom štabu, posle ponoći)

 

3. Verujte mi, rekao sam mu u oči: Ti nećeš biti premijer! I tako će biti! To znaju i bake i deke! Pa sećate se, kako sam mu rek’o prošli put. I za preambulu kako sam mu skresao u brk. I za prodaju NIS-a. A sad, svi na Eurosong, da pevate molitvu sa Ujedinjenim homoseksualcima Evrope, da im oprostite što ste ih tukli, pa ćete posle dobiti stipendije. (predsednik Srbije, u istoriji poznat kao Viktor Lepi)

 

4. Imam samo jednu stvar da vam kažem: Socijalna pravda! A vi znate ko vam to kaže... Pa svi ste bili socijala, ha-ha! Vi nas znate, mi vas razumemo. Ako zagusti, Absolutni Dragan je obećao da će nas pustiti u zoo-vrt da čerupamo nojeve i glođemo krmenadle od žirafe. Neće Srbija biti gladna! (Ivica Koaliciona Potencija, u istoriji poznat kao Viktor Bezrepi)

 

betonbr45_vremesmrti

 

1 + 2 + 4 = demokratija + reforme 

      ?                                              Šta će biti?...Čuće se.

3 + 4 = demokratija + reforme

Vreme smrti i razonode arhiva

2022.

2021.

2020.

2019.

2018.

2017.

2016.

2015.

2014.

2013.

2012.

2011.

2010.

2009.

2008.

2007.

2006.