Beton br.43
Utorak 15. april 2008.
Piše: Tomislav Marković

Pravilnik o naricanju za otetim Kosovom

Ministarstvo za KiM, vim, pičkin dim i video-bim donelo je pravilnik koji predviđa čitav niz mera kojih se građani Srbije moraju pridržavati dok se Kosovo i Metohija ponovo ne nađu pod okriljem majke Srbije.

betonbr43_vremesmrti

- Građani su dužni da plaču, ridaju i zapomažu kad god im se za to ukaže prilika. Vesele i optimistične prirode koje nisu lake na suzu (ako takvih još ima) moraju u džepu uvek nositi oljuštenu glavicu crnog luka kojom će se nadraživati za žalopojku nad otetim Kosovom.

- Lokalnim vlastima se nalaže da na centralnim trgovima svojih varoši sazidaju zid plača pred kojim će ucveljena Srbadija davati oduška svojim patriotskim jadima.

- Iz svake kuće bar jednom dnevno mora da se čuje horski lelek minimalne jačine od 1000 decibela.

- Građani se na javnim mestima imaju pojavljivati u crnini, snuždenog lica sa suzom u oku. Nošenje odeće živih, veselih boja smatraće se izdajničkim aktom i solidarisanjem sa albanskim separatistima i njihovim belosvetskim pomagačima.

- Narikače gube status freelancer-a i dobijaju stalno nameštenje pri Samardžićevom ministarstvu. Njihova dužnost je da prate ministra u stopu, služeći mu kao zvučni medijum koji će izražavati njegova državnička osećanja prilikom susreta sa evropskim zvaničnicima.

- Striptizete će biti prekvalifikovane u novopečeno zanimanje PBK (profesionalne braniteljke Kosova). Umesto da se uvijaju oko šipke i svlače ono malo krpica sa golišavog tela pred užagrenim očicama kakvog razvratnika, sada će ispred ambasada država koje su priznale lažnu državu Kosovo prvo kidati odeću sa sebe i grditi lice nadograđenim noktima, a potom se posipati mačkatičkim pepelom po glavi.

- Sva planirana slavlja (svadbe, rođendani, a pogotovo žurke na kojima se sluša muzika evropskog ili američkog porekla) otkazuju se do daljnjeg. Regrutima je dozvoljeno da slave  ispraćaj u vojsku, ali isključivo uz pratnju vojnog orkestra i repertoar sačinjen od ratničkih pesama, marševa, koračnica i srodnih kompozicija za dizanje morala.

- Narodna pesma „Najveća je žalost za bratom“ menja naslov u „Najveća je žalost za Kosovom“.

- Na ukopima pokojnikova rodbina i prijatelji mogu žaliti za blaženopočivšim koristeći najviše 50% svojih tugovanskih kapaciteta, a ostatak moraju sačuvati za svakidašnju jadikovku nad raspetim, otetim i ukletim Kosovom.

- Građani se moraju pridržavati odredaba pravilnika, ali slobodno mogu dati mašti na volju u neutešnom oplakivanju srca Srbije koje su nam izvadili na živo. Srbima koji pokažu najveću kreativnost u ovoj rodoljubnoj disciplini ministar će dodeliti titulu „Depresivac-kreativac“ i orden plačipičke bez ikakvog reda.

 

 

Vreme smrti i razonode arhiva

2022.

2021.

2020.

2019.

2018.

2017.

2016.

2015.

2014.

2013.

2012.

2011.

2010.

2009.

2008.

2007.

2006.