Beton br.35
Utorak 25. decembar 2007.
Piše: Tomislav Marković

Novogodišnji TV pogrom

RTS je za svoje drage gledaoce pripremio specijalni program koji će im pomoći da se ludo provedu u najluđoj noći. U programu „Najluđa noć kao uvod u noćnu moru“ učestvovaće nacionalne veličine koje i inače daju kapitalan doprinos sveopštem ludilu.
Ratni savetnik premijera Koštunice Aleksandar Simić nastupiće sa mirotvoračkim hipi-songom Ubićemo, zaklaćemo ko sa nama neće, koji poziva na dijalog i miroljubivu koegzistenciju sve bebe koje se nisu rodile sa Kosovom u srcu, kao i mrtve duše koje su se rastale sa životom ne misleći na južnu pokrajinu. Za Simićev stajling pobrinuće se modna kuća „Uprtač & sin“: savetnik nastupa u maskirnoj uniformi, opasan redenicima, sa kamom među zubima, kuburom zadenutom za pojas i kašikarom umesto mozga.
Ministar za 15%duše Slobodan Samardžić će odrepovati svoj hip-hop hit Ko da mi otme iz mog resora Kosovo, uz pratnju vojnog orkestra „Raspevane hladnjače“. Samardžić će se pojaviti u ekstravagantnom kostimu od crne kože, model kuće „Nož derikoža“, a na levoj strani junačkih grudi nosiće privremenu tetovažu - kartu Kosova i Kleptohije u natprirodnoj veličini.
Velja Ilić, ministar za infrastrukturu svog buđelara, poznatiji kao čudovište iz bazena, zabavljaće publiku erotskom verzijom disko kompozicije I’m too sexy, uz pratnju hora „Raskalašne domaćice“ koji vodi Snežana Dakić-Trendofilović. Za izgled članica hora pobrinula se javna kuća „Smokvin list“, a za Veljin - masno pečenje, špricer i šljivovica. Ministar za nemoguće misije i epsku fantastiku Vuk Jeremić nastupa sa pop-jeremijadom „Ja vragolan i moj Boris/Čim zinemo, živ se smoriš/Dva mangupa - oba mlada/Ja nikada a on sada“, kojom namerava da gane tvrda albanska srca i vrati ih u bratski zagrljaj Srbije i čelični stisak čvrste ruke. Za Vukov imidž brine predsednik Tadić, vlasnik modnog studija „Entitet via mediokritet“.
Vladika Škartemije će pojati mega-hit-tropar U boj krenite junaci svi, sa bezbedne distance pogledom pratićemo vas mi, a isonom će ga pratiti 7,5 miliona mobilisanih Srba, Srpkinja i Srpčadi, svako iz svog rova. Škartemije će se pojaviti u maskirnom epitrahilju, sa bajonetom-panagijom oko vrata i osveštanim kalašnjikovom u ruci.

Srđan Veljović: Oland - ostrvo Kosovo

Kao specijalni gost najavljen je Vladimir Putin, svetski putnik oko demokratije u nekoliko mandata, koji bi trebalo da nastupi sa ruskim tradicionalom „Ja sam rođen da vladam i nabadam“. Njegov nastup još nije potvrđen jer, po svoj prilici, put do Gazpromovog srca ne vodi preko Srbije.
Između muzičkih numera publiku će zabavljati Dragan Jovanović (nije Danilov), predsednik opštine Topola i bukva’ po vokaciji, izvodeći skečeve sa svojom
putujućom trupom „Klinč pa linč“. Ova grupa vrsnih komedijaša obradovaće gledaoce popularnim skečevima „Pošumljavanje Peščanika“, „Lovac na Aranđelovac“, „B92 na žaru“, „Sloboda govora je za pičkice“, „Razum ima pravo da ćuti“, „Mrtva usta ne govore“, „Pravoslavlje dolazi iz cuga“, „Blog na nebu,
domaćin na zemlji“, „Četnička početnica“, „Ne volim da bijem, ali bijem često“, „Močuga danas, kama sutra“, „Antisrbe na vrbe“, „Noževe u šake, izdajnike u rake!“ i „Albance u lance!“. Dragan i njegova ekipa će izvesti i novogodišnji performans „Kristal u najluđoj noći“ - crnomanjaste osobe u studiju će vezivati bodljikavom žicom, izvoditi ih na Staro Sajmište, a potom oko njih izgraditi zid visok 10 metara.
U ulozi voditeljskog para pojaviće se duos desperados - Aleksandar Tijanić i Vojislav Koštunica, odeveni u kostime modne kuće „Apokalipsa sad ili nikad“. Tačno u ponoć, voditelji će čestitati gledaocima Novu 1987. godinu, a potom proglasiti otvorenom sezonu lova na strane plaćenike, domaće izdajnike, domicilne ništarije, osobe sa hroničnim pomanjkanjem patriotizma u krvi, NGO veštice i sve ostale građane koji ne razumeju ratnu trubu.

Vreme smrti i razonode arhiva

2022.

2021.

2020.

2019.

2018.

2017.

2016.

2015.

2014.

2013.

2012.

2011.

2010.

2009.

2008.

2007.

2006.