Beton br.4
Utorak 19. septembar 2006.
Piše: Nenad Veličković

Cosmoboy

COSMOPOLITAN: „Imati grudi koje se opiru zakonima gravitacije, bez obzira na to koje veličine i oblika bile, nije pretežak zadatak sve dok imate dobar grudnjak“

betonbr4_vremesmrtiSISE UVIS

Opirati se zakonima gravitacije, nije li to izazov na koji čovječanstvo odgovara vijekovima? Leonardo je pokušao krilima i elisama, Ciolkovski raketom, a evo Cosmo grudnjakom i optimizmom koji prkosi preteškim zadacima. S takvim optimizmom ništa nije nemoguće.
Imati izdatke koji se opiru zakonima razuma nije pretežak zadatak sve dok imate dobar kredit.
Dizati stotinu kila jednom rukom nije preteško ako imate viljuškar.
Imati tijelo koje se opire zakonima inercije nije pretežak zadatak sve dok imate Cosmo.
Ostati pod vodom duže od dva minuta nije preteško, ako ste u najjeftinijoj kabini trajekta za Ankonu.
Raširiti ruke i letjeti nije preteško, ako ih raširite u avionu za Milano.
Svi putevi vode u Rim, ako putujete u Vatikan.
Postati prva žena papa nije pretežak zadatak, samo treba imati penis.
Imati penis koji se opire zakonima gravitacije, bez obzira na to koje veličine i oblika bio, nije pretežak zadatak sve dok imate dobar... Šta???
Žene imaju grudi, grudi imaju grudnjak, muškarci imaju ud, ali ud nema udnjak.
Čime njemu pružiti priliku da prkosi gravitaciji?
Tijesnim gaćama? Jakim flasterom? Lancem za džepni časovnik? Cosmoboy ne prihvata argument da se ud, kad ustreba, sam odupire gravitaciji. On nije macho, to što ima pileća prsa ne znači da ima i pileći mozak. Treba razjasniti tu stvar, da žene mogu okolo hodati sa isturenim grudima, a muškarci ne mogu sa isturenim penisima. Uostalom, na stranu ud i udnjak, zašto grud ima grudnjak, a mud nema mudnjak. Zašto se od grudi (zajedno sa čipkom, bretelicama, korpicama, dezenima, bojama, krojevima) očekuje opiranje gravitaciji, a od testisa ne očekuje? Zašto oni tu sreću dožive samo kad im je hladno?
Zašto ne postoji neki bezbolan način da se nategnu do grudi i drže ženama pod nosom?
Zašto Tolstoj nije naslikao Andreja Bolkonskog s mudima nategnutim do pod bradu, na balu s Natašom Rostovom zakopčanom do grla, i okolo sve druge oficire, utegnute u krute prsnike, tako da im mali dlakavi dekolteići vire iz raskopčanih košulja?
Zato što se u svijetu rata i mira muškarci dokazuju bicepsima, a žene sisepsima?
Zato jer su u tom svijetu žene muška imovina, poput njive ili stoke, čiji se kvalitet procjenjuje mjerama stočne pijace: sjajem dlake, snagom sapi, zdravljem vimena. Djevojkama je lakše pobijediti gravitaciju nego kravitaciju. Šta god obećavao feminizam, još uvijek je probitačnije pred muškarcem dići sise nego podići pogled. To je gest potčinjavanja, a ne začaravanja. Muškarac koji se u ponoć zatekne s penisom u bundevi umjesto u princezi svejedno ostaje princ. Otkrivši da dude u grudnjaku nisu ni kao kruške, ni kao jabuke, ni kao dinje, nego onako najviše kao kompot, on će svejedno nastaviti da srče, uživajući u vlasništvu, a ne u ljepoti. Siguran u svom haremu, okružen gardom vedrih&smjelih, sa sisama na gotovs.

Vreme smrti i razonode arhiva

2022.

2021.

2020.

2019.

2018.

2017.

2016.

2015.

2014.

2013.

2012.

2011.

2010.

2009.

2008.

2007.

2006.