Petak 22. novembar 2019.
Piše: Ivana Smiljanić

Poziv za žene sa iskustvom hormonske stimulacije i IVF da daju muzičke predloge za performans IGRAM IGRAM IGRAM

Trinaesto izvođenje performansa IGRAM IGRAM IGRAM zakazano je za 2. decembar 2019. u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu, sa početkom u 18.30h. Reč je o plesnim performansima u kojima, uvek u drugačijem kontekstu, Ivana Smiljanić igra uz muziku po izboru drugih. U novijim radovima, Ivana Smiljanić pokušava da artikuliše svoje petogodišnje iskustvo asistiranih pokušaja začeća (dve in-vitro fertilizacije i mnogo drugih, manje invazivnih medicinskih asistencija).

 

"Ono što me zaokuplja je koliko snažno ovakva iskustva utiču na sve vidove života, činjenica da žene prolaze hormonsku stimulaciju i prateće pojave i kad je problem kod muškarca, koliki broj žena se susreo sa ovim i koliko je ogromna "rupa" u zastupanju ove teme u javnom prostoru, kao i izostanak svake vrste podrške.

 

Zato se obraćam ženama koje su prošle kroz hormonsku stimulaciju u pokušaju da ostvare trudnoću sa molbom da sa mnom podele dva predloga pesama uz koje bi najradije igrale svom snagom!

 

Nije moguće pogrešiti u izboru muzike, predlozi se ne komentarišu i svi će biti uvršteni u play-listu! Takođe, ne treba očekivati teatar pokreta, niti uvežbanu plesnu koreografiju; jednostavno igram iz sve snage, najbolje što u datim okolnostima mogu, sve do završetka prikupljene play-liste."

 

Ukoliko se prepoznajete u ovom pozivu i želite da učestvujete svojim predlozima, pošaljite tačan naziv dve pesme i ko ih izvodi na e-mail: IvanaIgraIgraIgra@gmail.com

Vesti arhiva

2023.

2022.

2021.

2020.

2019.

2018.

2017.

2016.

2015.

2014.

2013.