Sreda 25. januar 2017.

PONOVO RADI PROLETTER


Odnedavno novo-stari sajt Prolettera je ponovo u funkciji.


http://proletter.me/


Nastupa pod egidom: PROLETTER - jugoslovenski portal za umjetnost i društvene odgovore.


Final logo Bold krive


Stalne rubrike ovog sajta su (binarno upareni): poezija&proza, teorija&kritika, društvo&politika, kolumna&blog i razgovori.


Šta je sasvim novo a šta obnovljeno, otkrivaćemo danima, jer nas je zapljusnulo mnoštvo tekstova srodnog nam portala gotovo animirane grafike na front page-u.


Raduje što se panjugoslovenski karakter redakcije podrazumeva u toj meri da je to postala uobičajena i stvar koja se više neće ni primećivati.


Kao i kod prijateljskih sajtova i novina Bilten.org, Le monde diplomatique, Zarez itd., postoji i (ne)nametljiva ideološka profilacija saradnika, tako da će se iz levog ugla pokrivati, kako nam u mejlu piše jedan od urednika Prolettera „širok spektar tema, od književnosti preko kulture i društva, filma, glazbe, intervjua vrlo različitih, konvencionalnih i manje konvencionalnih formi“.


MG_0097-1

Mira Bogdanović, foto: Proletter


Jedan od takvih, vrlo primećenih intervjua, bio je razgovor Ivane Kamenković sa istoričarkom Mirom Bogdanović, autorkom polemičke knjige Elitistički pasijans – povijesni revizionizam Latinke Perović (MostArt, Zemun, 2016.), koja je posredstvom kolumnističkog nastupa Zlatka Pakovića u Danasu, pokrenula lavinu reakcija i dovela do indikativnog i u Srbiji dugo odlaganog ideološkog agona nove levice versus liberalizma, a sve preko lika i naučnog dela istoričarke Latinke Perović.


Nove platforme, saradnici i inicijative se tek očekuju.


Intelektualni proletteri svih zemalja, ujedinite se!

Vesti arhiva

2023.

2022.

2021.

2020.

2019.

2018.

2017.

2016.

2015.

2014.

2013.