Utorak 17. januar 2017.
Piše: Građanska Vojvodina

Da li ćemo mirno posmatrati dok građane tuku fašističke falange?


Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina smatra da je napad na aktiviste Inicijative mladih na tribini Srpske napredne stranke u Beškoj – neprikriven fašistički čin i da počinioci moraju da budu drastično kažnjeni zbog ovog zločina.

U slučaj da vlast i ovo zlodelo pokuša prikriti i relativizovati političkom i medijskom manipulacijom, ova zemlja definitivno ulazi u period ozbiljnih unutrašnjih turbulencija, a posledice mogu da budu zaista užasne.

Činjenica da je Srpska napredna stranka organizovala tribinu na kojoj je promovisala osuđenog ratnog zločinca najbolje govori o njenom tzv. evropskom putu, a činjenica da su njeni aktivisti životinjski pretukli članove Inicijative mladih ukazuje u kom smeru ova zemlja na čelu sa SNS ide – u pravcu autoritarne države u kojoj će biti ugrožena fizička bezbednost svakome ko se usudi da izrekne kritičku misao.

Osnovno je pitanje da li će građani Vojvodine i cele zemlje mirno posmatrati svakovrsno nasilje koje SNS sprovodi proteklih godina u Srbiji, uz jačanje intenziteta i ubrzanje, ili će napokon odlučiti da mu se suprostavi!

Vreme je da odlučimo da li nam je stalo do slobode i dostojanstva ili mirno, pognute glave idemo u ropstvo uz vladavinu najgorih!

Građanska Vojvodina

17. januar 2017.

Građansku Vojvodinu čine:

Nezavisno društvo novinara Vojvodine
Centar za regionalizam, Novi Sad
Građanska akcija, Pančevo
Zelena mreža Vojvodine, Novi Sad
Građanski fond Panonija, Novi Sad
Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Novi Sad
Centar za interlkulturalnu komunikaciju, Novi Sad
Vojvođanski građanski centar, Novi Sad
Centar građanskih vrednosti, Subotica
Vesti arhiva

2023.

2022.

2021.

2020.

2019.

2018.

2017.

2016.

2015.

2014.

2013.