Sreda 06. oktobar 2021.

12. festival nesvrstanog stripa NOVO DOBA - ROBODOBA od 7. do 10. oktobra

Dvanaesto izdanje festivala nesvrstanog stripa Novo Doba, koje se održava od 7. do 10. oktobra, ove godine za temu ima „Robodoba”.

Novo Doba je već preko svojih agenata i domaćih ilegalaca zašlo u područja autonomnog izraza mašine kao takve, projektima pionirskim, ali koracima dubokim, da ne pominjemo sad sve eksperimente grupa, podgrupa i pojedinaca. Razlika u izvedbi ovih i ovakvih projekata i opšte histerije pojačane strahom i panikom, ili strahom i panikom pojačanim histerijom, (vidite kako je sve svejedno), nasumično i opet na kraju isto. Jedinice i nule, nabacane, tek onako postavljene, nikada ne mogu biti objašnjene, proglašene nasumičnim, dokle god postoji vera u njih, njihovu vrednost, upotrebnu i ikonoklastičnu, namera k ili potez, poriv, pa makar to bila i zabeleška, nemušta komunikacija, uvažavanje mašine kao takve, kao prvi korak u uspostavljanju mira, nakon neminovnog rata ljudi i mašina.

Budite dobri prema mašinama, složenim jedinicama, kompleksnim sistemima, možda će vam baš one suditi. Za štetu nanetu fizičkim nasiljem, verbalnim deliktom, pazite šta pričate, kameru i mikrofon uključite kad imate zašto, a ekran i zvuk uvek.

U okviru festivala vas u galerijama Stara Kapetanija, Ulična galerija i Remont očekuju izložbe umetnika iz Hrvatske, Danske, Francuske, Slovenije, Švedske, Austrije i Srbije, a u AKC Matrijaršija intenzivan radioničarsko-štamparski program.

Detaljan program festivala pronađite ovde.

Vesti arhiva

2023.

2022.

2021.

2020.

2019.

2018.

2017.

2016.

2015.

2014.

2013.