Ponedeljak 03. avgust 2015.
Piše: Đorđe Aćimović

za šaku punu dolara

ZA ŠAKU PUNU DOLARA SAM PIČKU PRATI MORALA


Na donjem izlazu iz Svrbije obarač zasvrbi me, na vrbi, ne, navrni me, pucam, kao grožđe, ne brate Đorđe, Vukadinaj, gvožđe, karaj vožde, karaj Turke, u Švabiji, na male goliće, pet komada nabij im, ba(k)lavi im na žene, pljuni im u piće i prošetaj im štene, prošetaj im kuče, javi se na Skype da vidiš unuče, pošalji ček, Bog na nebu, Rad na zemlji, Arbeit macht frei, jesi li sad fraj? Nisi? Nebitno.


Zvezda nisi, Zvezda na sisi, zvezda u vasioni: vasiono čuješ li me? To nisu milijarde to su zilioni, a na majci Če, na Jamajci net, ne radi ko pre, ne kao na Kubi, u čaši pored kreveta pevaju nam zubi, popni se na kukuruz, na glavi dubi, Ljubice Bubice Bubi, u glavi čuju se glasovi: Ko si ti? Ko si ti? Ja sam Koske Kositi! Ć!


Na turskom Oguz Ugursuz Masan, crtica Hasan, seckati, spazam, salo malo meckati, eci peci pec, pic peckati, na mreži mali zec, u mreži mala veverica slomljenoga vrata, a sve veverice neverica, zabranjeno za kanue, plače Hijavata, Dunav - Tisa - Dunav - Vardar pa Otrantska vrata, i jebe se malo meni što Svrbija nema more, samo 500 ka em ova (km) do bratske Crne Goreb(molim lepo, pakuj kofere, koje fore)!


Ne to nisu konvertibilne marke, danas svako nosi starke, sin-optičke varke crnog ogledala, gde si bila, što sise predala, što sise prala, što sise podala, što sise prodala, siso mlitava to je sve podvala, to je sve pljačka, pod Avalu sa tobom zeče, izlazi iz mog groba, ahahahaha…


Dobro veće.

Tenderski filter
Drama
Esej
Poezija
Proza
Tenderska dokumentacija arhiva

2020.

2018.

2017.

2016.

2015.

2014.

2013.